Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΔΟΥΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΧΥΤΑ


«Καθεστώς πολέμου» επικρατεί πλέον ανάμεσα στους κατοίκους του Γραμματικού και τη Ρένα Δούρου αλλά και συνεργάτες της μετά την άρνηση της περιφερειάρχου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης παράτασης των έργων του ΧΥΤΑ από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Π.Σ., το απόγευμα της Πέμπτης 2 /4/15, μοιάζουν σαν ...την κορυφή του παγόβουνου στις σχέσεις των δύο πλευρών και όλα δείχνουν πλέον ότι κόπηκαν οι κάθε είδους προσβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Άλλωστε τα όσα καταγγέλλονται από κατοίκους που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Σώματος καταδεικνύουν το μέγεθος της διάστασης, πλέον, απόψεων μεταξύ των… αντιμαχόμενων. 
 
Στο στόχαστρο των κατοίκων του Γραμματικού έχουν μπει δύο πρόσωπα που θεωρούνται- και είναι – στενότατοι συνεργάτες της Ρένας Δούρου.
 
Αφενός η δημοσιογράφος Ελένη Τσερεζόλε που βρίσκεται στο πλευρό της περιφερειάρχου από την εποχή που η κ. Δούρου ήταν βουλευτής και υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος.
 
Η Ελένη Τσερεζόλε με σπουδές στη Νομική αλλά και μεταπτυχιακά στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία σε κορυφαίο γαλλικό πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως δημοσιογράφος στα τέλη της δεκαετίας του ’80.
 
Βρισκόταν πάντοτε στον χώρο της Αριστεράς ενώ θεωρείται μία από τις πλέον καταρτισμένες συντάκτριες σε διεθνή θέματα με πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.
 
Όταν η Ρένα Δούρου εξελέγη, στις εκλογές του 2012, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής, ζήτησε από την κ. Τσερεζόλε να σταθεί στο πλευρό της λόγω και της εμπειρίας της στα διεθνή θέματα.
 
Η συνέχεια βέβαια ήταν διαφορετική τόσο για τη νυν περιφερειάρχη όσο και για τη δημοσιογράφο αφού ανέλαβε να τη στηρίξει επικοινωνιακά στον προεκλογικό της αγώνα στην περιφέρεια και μετά τη νίκη του Μαΐου του 2014, παρέμεινε στο πλευρό της.
 
Βέβαια τα όσα της καταλογίζουν τώρα οι κάτοικοι του Γραμματικού – υποστηρίζουν ότι χαρακτήρισε «όχλο» όσους βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Π.Σ. την περασμένη Πέμπτη – προκαλούν εντύπωση αφού όπως επισημαίνουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν «η… αστική ανατροφή της δεν θα της επέτρεπε να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις»!
 
Πάντως έχει μπει στο στόχαστρο των Γραμματικιωτών και τα όσα λέγονται για την κ. Τσεζερόλε δεν φαίνεται να αλλάζουν την άποψή τους για αυτήν και τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Ο δεύτερος άνθρωπος που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους του Γραμματικού είναι ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος.
Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει δουλέψει στον κατασκευαστικό τομέα και θεωρείται άνθρωπος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια και μάλιστα λέγεται ότι η αξιοποίησή του ήταν προσωπική εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ρένα Δούρου όταν ανέλαβε την Περιφέρεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμάνος είχε συμμετοχή στην ομάδα πολιτών που προσέφυγε κατά των έργων του Βοτανικού βάζοντας έτσι φραγμό στη δημιουργία, εκεί, του γηπέδου του Παναθηναϊκού.
 
Εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου του 2014 στον κεντρικό τομέα Αθήνας αφού είναι και κάτοικος Κεραμεικού.
 
Οι κάτοικοι του Γραμματικού του καταλογίζουν ότι μίλησε με ιδιαίτερα απόλυτο τρόπο σε όσους βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Π.Σ. και τους επέρριψε ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα στην προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας: «Αυτά που καταθέσατε φταίνε και χάσατε. Μην μας λέτε λοιπόν εμάς για νόμιμες λύσεις, για πρόστιμα. Οι δρόμοι θα γίνουν είτε το θέλετε είτε όχι. Τέρμα και τελείωσε» φέρεται να είπε προς τους διαμαρτυρόμενους, γεγονός που προκάλεσε τη μήνι τους.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin