Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» από αντιεξουσιαστές

Αλληλέγγυοι στους φυλακισμένους απεργούς πείνας κατάλαβαν το ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί.

Οι καταληψίες έβγαλαν έξω τους εργαζόμενους του σταθμού, διέκοψαν το πρόγραμμα και διάβασαν το κείμενο κατάληψης.
Από εκείνη την ώρα, πραγματοποιούν δικό τους πρόγραμμα.
Τα κύρια αιτήματα των καταληψιών είναι....
η κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του «κουκουλονόμου» καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ' και η άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού.
Φωτογραφίες: 
Embedded image permalink

«Ενημερώνουμε τους ακροατές του Κόκκινου, πως το www.stokokkino.gr, σεβόμενο την κατάληψη, και παρά το γεγονός πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι έντονες και πιεστικές, δεν θα ενημερώνει μέχρις ότου τερματισθεί η κατάληψη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σταθμού.


Το κείμενο της Κατάληψης του 105,5:
«Εως σήμερα 23 Μαρτίου 2015,

δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου απαιτώντας: την κατάργηση της ειδικής ¨αντιτρομοκρατικής¨ νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης(νόμοι 187Α και 187),την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων(κουκουλονόμος),την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων,την οριοθέτηση της χρήσης  και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο,την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρόυ,ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος και την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας,ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο,προχωρούμε σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού “Κόκκινο 105,5”.
Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής:το “Κόκκινο” είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
Το “Κόκκινο” όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού διαστρευλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς.Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια,η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους,οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.
 
Εμείς από την κατάληψη στο “Κόκκινο 105,5” παίρνουμε το μέσο στα χέρια μας και κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο!Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας.
Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας!    

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής!

  “Κατάληψη στο Κόκκινο 105,5”
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin