Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

 Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, οι αυτοκτονίες, σύμφωνα με μελέτες, θα αποτελούν μέσα στα επόμενα  χρόνια την δεύτερη αιτία θανάτου.  Τα σχετικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ και  του ΕΚΑΒ μαρτυρούν άλλωστε  την ραγδαία αύξηση των απόπειρων αυτοκτονιών στην χώρα μας, οι οποίες φτάνουν κατά μέσο όρο της δύο ανά ημέρα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα και στατιστικές μελέτες, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% κατά την τελευταία διετία.
Ειδικότερα, από το 2009 μέχρι το 2011 οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας έφτασαν της 1.727 σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Οι συνηθέστερες αιτίες που ωθούν  της συμπολίτες μας στην αυτοκτονία οφείλονται στο οικονομικό αδιέξοδο και την ανεργία.
Χαρακτηριστικό της ανωτέρω τραγικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι μία της τέσσερις κλήσεις στις ειδικές γραμμές βοήθειας για της απόπειρες αυτοκτονίας, αφορά απόπειρες αυτοκτονίας λόγω χρεών.
Υπάρχουν δε καταγγελίες, ότι το 30% των εκτάκτων περιστατικών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο, τόσο στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όσο και στα νοσοκομεία της Αττικής, αφορά περιστατικά από απόπειρες αυτοκτονίας λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του αυτόχειρα- Άς κάνουμε να έρθουν σύντομα και οι τελευταιές στιγμές του βάρβαρου καπιταλισμού που βιώνουμε...

Συγκλονιστικές στιγμές οδύνης κατέγραψε η κάμερα τοπικού τηλεοπτικού καναλιού της Πάτρας, λίγα μόλις λεπτά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 33χρονου.
Ο άνεργος πατέρας υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, απαγχονίστηκε από μια ελιά σε υπαίθριο χώρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος λίγες ημέρες πριν πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του. Για να μεταφερθεί το ΙΧ έπρεπε να μεταβεί γερανός και χρειάζονταν χρήματα και για την επισκευή του. Αμέσως μετά φέρεται να πήγε στην μητέρα του και να της είπε: «Δεν αντέχω άλλο μάνα».
Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει:
Συγκλονίζει ο θάνατος του αυτόχειρα...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 33χρονος ο οποίος τις τελευταίες ώρες έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Ο άτυχος άντρας είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Πάτρας έπειτα και από την αποτυχημένη προσπάθειά του να βάλει τέλος στη ζωή, διά απαγχονισμού με καλώδιο από μια ελιά.
Ο 33χρονος βρέθηκε να αιωρείται από τη θηλιά από περαστικούς οι οποίοι αφού κατάλαβαν ότι δεν είχε εκπνεύσει, τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο 33χρονος εξέπνευσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας ήταν πατέρας ενός 5χρονου παιδιού και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin