Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ανησυχούν ολοένα και περισσότερο με το κίνημα Δεν Πληρώνω. Συνεχή δημοσιεύματα έρχονται στην επιφάνεια για το θέμα. Είτε απο κάποια καλοπληρωμένα παπαγαλάκια με σαφή προσπάθεια να δυσφημίσουν το κίνημα, είτε από κάποια μέσα που προσπαθούν να φανούν πιο "αντικειμενικά".
Η χθεσινή Real news αποτυπώνει σε ένα κείμενο της με τίτλο : Επιστροφή στα προβλήματα- Στο "κόκκινο" η πραγματική οικονομια, εφιάλτης η ανεργία, ανησυχία για το Κίνημα "Δεν Πληρώνω", την ανησυχία της κυβέρνησης του μνημονίου και του πλέγματος των συμφερόντων που εκπροσωπεί σχετικά με την ανάπτυξη του κινήματος μας μέσα στον λαό.
Αναφέρει η Real news: Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη...και με το κίνημα "Δεν πληρώνω" και αλλού "Παράλληλα το κίνημα "Δεν πληρώνω" αναμένεται να λάβει διαστάσεις τον Σεπτέμβρη..", "Το θέμα του "Δεν πληρώνω" ανησυχεί ιδιαίτερα το μέγαρο Μαξίμου..."

Ενώ η Ημερησία απειλεί: "Νέο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις και αυστηρή ποινική αντιμετώπιση των νέων μορφών παραβατικότητας, όπως θεωρεί η πολιτική εξουσία ότι εκδηλώνονται στις μέρες μας και εκτείνονται από το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις ευάριθμες διαδηλώσεις των ατάκτων, μέχρι τους ανώνυμους σχολιαστές του διαδικτύου και τους πρυτάνεις των ΑΕΙ που δηλώνουν ότι «δεν θα εφαρμόσουν ψηφισμένο νόμο», προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου."
Προς τι αυτό το ενδιαφέρον των εφημερίδων και των ΜΜΕ; Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την εβδομάδα που μας πέρασε κανάλια (ΑΝΤ1), ραδιοφωνικοί σταθμοί, ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα παίρνουν συνεντεύξεις και κάνουν αφιερώματα (Κοντρα τσανελ) στο κίνημα μας.
Αυτό που βλέπει η αστική τάξη και τα μέσα της είναι η δυναμική του κινήματος. Οπως έχουμε ξαναγράψει το κίνημα "Δεν πληρώνω" έρχεται απο το μέλλον. Αυτό δεν είναι απλά ένα ωραίο σχήμα λόγου. Σημαίνει ότι το κίνημα μας από νωρίς, εδώ κα 2 χρόνια που ξεκίνησε για τα διόδια, εκφράζει κοινωνικές ανάγκες. Μόλις αυτές οι κοινωνικές ανάγκες αποκτήσουν την απαιτούμενη "κρίσιμη μάζα" το οργανωμένο κίνημα Δεν Πληρώνω είναι εκεί, έτοιμο για να δώσει αποτελεσματική μορφή σε αυτές μέσα απο στοχευμένες δράσεις. Εκεί έγκειται η ανησυχία των απο πάνω και η ελπίδα των απο κάτω. Για να μπορεσει,όμως , αυτή η προσπάθεια να τελεσφορήσει, χρειάζεται η ανάπτυξη της οργανωτικής του κινήματος. Απαιτείται η οργανωτική ένταξη όλων αυτών που θέλουν να αγωνιστουν μέσα στις επιτροπές αγώνα του κινήματος μας. Επιτροπές που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά χωρίς προέδρους γραμματείς και φαρισαίους και μέσα απο ανοιχτή και ισότιμη συζήτηση αποφασίζουμε τις δράσεις μας. Αυτή η πετυχημένη οργανωτική μας φόρμουλα λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια. Και μέσα απο αυτές τις διαδικασίες έχουν προκύψει πετυχημένες δράσεις. Μια τέτοια δράση θέλουμε να είναι και αυτή με τίτλο " ΟΛΟΙ ΔΕΘ- Σηκώστε μαζί μας τις μπάρες"
Ελάτε μαζί μας (με τα πούλμαν μας ή τα ΙΧ σας) στην ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία με το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στην ΔΕΘ, Σάββατο 10/9
Οργανωθείτε στο κίνημα "Δεν πληρώνουμε την κρίση τους"

πηγή: Κινημα Δεν Πληρωνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin