Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ασκήσεις καταστολής πλήθους στην 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία

Tην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων, που θεωρούνται παγκοσμίως από τα αστικά κατεστημένα οι σύγχρονες Ασύμμετρες Απειλές, έρχονται να αποκαλύψουν οι νέες καταγγελίες των φαντάρων.
Οι καταγγελίες αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται μετά την επιχείρηση κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ κατάργησης του ασύλου, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι υπουργοί που διαβλέπουν κοινωνική ένταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων από διάφορα τάγματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, φαντάροι που περνούν από εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Μαχητή (ΣΠΕΜ), που διαρκεί (3) βδομάδες (από τις 31/01/11 έως 18/02/11), προκειμένου να πάρουν τον κόκκινο μπερέ, ενημερώθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η εν λόγω άσκηση Καταστολής Πλήθους στην περιοχή Κορομηλά, όπου υπάρχει ειδική διαμόρφωση (σαν ένα μικρό χωρίο, με κατοικίες κλπ) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολεμικών και κατασταλτικών σεναρίων αντιμετώπισης Αντάρτικου Πόλης και Καταστολής Πλήθους.
Στην άσκηση θα συμμετέχει όλη η δύναμη του 596 Τάγματος Αργυρούπολης και οι σχεδόν 140 φαντάροι της 313 Σειράς Κατάταξης που έχουν επιλεγεί από τα διάφορα τάγματα της 71Ης Ταξιαρχίας για να περάσουν το ΣΠΕΜ.
Το σενάριο της άσκησης είναι φωτοτυπία των κοινωνικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε κάθε αστικό κέντρο, φωτοτυπία της τακτικής των ΜΑΤ: Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. - καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες, που το μόνο που τους διαφοροποιεί από τα ΜΑΤ είναι το χρώμα της στολής (οι μεν φορούν χακί, οι δε παραλλαγής), φέρουν διακριτικά της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης γνωστή και ως Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE).
Εξάλλου, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, εκτός των «εθνικών» της αποστολών έχει και διεθνείς υποχρεώσεις. Εκπαιδεύεται, αξιολογείται και έχει την ετοιμότητα να διαθέσει τμήματα, στη Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force). Το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει την δύναμη NRF, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων «επιβολής της ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων». Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, που θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή, θα γίνει με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Για τους παραπάνω λόγους, η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σκληρή, ενώ το κλίμα πολεμικής και κατασταλτικής ετοιμότητας το προσωπικό το πληρώνει με συνεχή ατυχήματα: μόλις χθες σημειώθηκε βαρύς τραυματισμός φαντάρου που έπαθε ρήξη χιαστών!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν τα σώματα τους να αποτελέσουν πεδίο άσκησης μεθόδων και τακτικών για την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων.
Ο όρκος που έχουν δώσει αναφέρεται στην υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν η υποχρεωτική στράτευση να μετατραπεί σε υποχρεωτική συμμετοχή στην προετοιμασία των νέων ιμπεριαλιστικών αποστολών.
Η εμπειρία από τις επεμβάσεις των στρατών της Δύσης αποκαλύπτει ότι η εκπαίδευση που πήραν για την καθυπόταξη ξένων λαών και η συμμετοχή τους σε κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους χρησίμευσε για την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και την εμπέδωση ενός κλίματος στρατιωτικής εξασφάλισης της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας αμέσως μόλις επέστρεψαν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Ήδη, δύο φορές μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 5 Μαΐου 2010, οι κυβερνήσεις Των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τον στρατό σε Επιφυλακή, έτοιμο να επέμβει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Αντίπαλο δέος στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων είναι η εξασφάλιση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.

πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
μέσω των: ΣχΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin