Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Ισόβια σε Κορκονέα με άμεσο δόλο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Τι αποκόμισαν οι συνάδελφοί του;

Η γιαγιά του Αλέξανδρου 
Ήταν την ώρα που βρισκόταν στο βήμα η μητέρα του Βασίλη Σαραλιώτη υποστηρίζοντας το αίτημα του γιου της να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

«Αφήστε τον να 'ρθει στην οικογένειά του, να εργαστεί κοντά μας τίμια. Θα χάσω και το άλλο μου παιδί, γιατί είναι πολύ δεμένα αδέρφια», είπε κλαίγοντας η μάρτυρας.

Τότε η υπερήλικη και άρρωστη γιαγιά του Αλέξανδρου, κρατώντας στα χέρια τη φωτογραφία του, πλησίασε στο έδρανο και της είπε μέσα από τους λυγμούς της:

Γιαγιά: «Κοιτάξτε ποιον δολοφονήσατε. Γι' αυτό το παιδί τι λέτε;».

Μάρτυρας: «Οχι ο γιος μου, δεν σήκωσε αυτός όπλο».

Μητέρα Αλέξανδρου: «Βοήθησε».

Μάρτυρας: «Σέβομαι τον πόνο σας».

Γιαγιά: «Να μη συμβεί σε άλλο σπίτι τέτοιο κακό».

Εκείνη τη στιγμή ένας ένστολος, από τους υπεύθυνους μεταγωγής των κρατουμένων, κοιτώντας τη γιαγιά του Αλέξανδρου απαξιωτικά βάζει τις φωνές:

Αστυνομικός: «Κάτσε κάτω. Αντε μπράβο. Πετάξτε την έξω. Εδώ κάνω εγώ κουμάντο».

Κωνσταντόπουλος: «Ποιος είστε εσείς που κάνετε κουμάντο; Εδώ είναι το δικαστήριο υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης. Θα πάρετε εσείς το δίκιο με το όπλο στο χέρι;».

Στο ακροατήριο εμφανίστηκε αμέσως η εισαγγελέας Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου, που έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από την άσκηση των καθηκόντων του (για χθες) ο ειδικός φρουρός. Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι είχε κάνει -προφανώς έξω από την αίθουσα-και άλλο επεισόδιο. Σε βάρος του θα διενεργηθεί ΕΔΕ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετοί αστυνομικοί, από τους δεκάδες που είχαν ζώσει το δικαστήριο, ακούστηκαν στο περιθώριο της δίκης να εκφράζονται άσχημα, έως και χυδαία, για μέλη του δικαστηρίου και κυρίως για όσους ψήφισαν τον άμεσο δόλο και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους.

Οι τελευταίοι φρουρούνταν συνεχώς, και μέσα στο δικαστήριο, από πάνοπλους συναδέλφους τους.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin