Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ - Οι παραδοξότητες στην ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζονται ...



Τη Παρασκεύη 30 Οκτωβρίου 2015 έγινε στη Πάτρα η δίκη του Βασίλη Παπαδόπουλου με τη κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (θραύση μπάρας διοδίων). Μηνύτρια ήταν η Ολυμπία Οδός Α. Ε. που εκμεταλλεύεται μεταξύ άλλων και το  δρόμο σκοτώστρα Κορίνθου - Πατρών.  

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, εισπράκτορας της εταιρείας, κατέθεσε ότι τη μπάρα έσπρωξαν οι συνοδηγοί των δύο οχημάτων του Κινήματος Δεν Πληρώνω και όχι οι οδηγοί τους. Παρόλα αυτα, το δικαστήριο καταδίκασε τον ένα οδηγό, το Βασίλη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω και συνήθη κατηγορούμενο σε όλες τις υποθέσεις των διοδίων.

 
Για τη κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών υπήρξε απαλλαγή. 
Για τη κατηγορία θραύσης μπάρας του επιβλήθηκε η ποινή των 5 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή. 
Ακολούθως ασκήθηκε έφεση. 

Η καταδίκη αυτή έγινε στα πλαίσια του φρονηματισμού, όχι μόνο του κατηγορουμένου αλλά και όλων των αντιστεκόμενων πολιτών που υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα μας. 

Ο αγώνας μας για ελευθερους δρόμους συνεχίζεται και απαιτεί τη συστράτευση όλου του λαού.


Τη δίκη κάλυψαν πολλά κανάλια και ΜΜΕ της Πάτρας. Παρευρέθηκαν αλληλέγγυοι και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο από τη Πάτρα, όσο και από την Αθήνα. 

Συνήγοροι υπεράσπισης, του Βασίλη Παπαδόπουλου, ήταν οι Βασίλης Παπανικολάου και  Χρήστος Λιαρομμάτης, της Νομικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, οι οποίοι για μια ακόμη φορά προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. 

Η επόμενη δίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι στις 16 Νοεμβρίου 2015, στη Λαμία. Κατηγορούμενος αυτή τη φορά είναι ο Χρήστος Μαγκούφης, πρώην βουλευτης ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο τη συναγωνίστριά μας Σούλα Γαλάνη κατά τη διάρκεια ανοίγματος διοδίων Αγίας Τριάδας Μώλου. 


Θα είμαστε όλοι εκει!





Καυτατζόγλου 8,  1ος όροφος ,

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ: Οι γυναίκες στην Κάλυμνο πλέκουν για τα προσφυγόπουλα (Photos)

Οι γυναίκες στην Κάλυμνο πλέκουν για τα προσφυγόπουλα (Photos) - Media
Στην Τήλο οι γιαγιάδες αγοράζουν γάλα για τα μωρά των προσφύγων.
Στη Συκαμιά της Λέσβου η φωτογραφία της γιαγιάς που ταΐζει με το μπιμπερό ένα προσφυγάκι μια σταλιά και δίπλα οι ...

ΠΑΤΡΑ: ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ


Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δικάζονται την Παρασκευή 30-10-2015 για παρακώλυση συγκοινωνιών και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ο οδηγός και ο συνοδηγός ενός αυτοκινήτου, που τον Γενάρη του 2010 προσπάθησαν να περάσουν απο τα διόδια του Ρίου Πατρών, κατευθυνόμενοι προς Αθήνα, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να μην πληρώσουν τα τέλη διοδίων στην γνωστή καρμανιόλα (κατ' ευφημισμόν ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ) Πατρών-Κορίνθου.

 
Η Ολυμπία Οδός μεταφέρει το παιχνίδι στο ποινικό πεδίο και κάνει μηνύσεις κατα των πολιτών, που αρνούνται να καταβάλλουν διόδια, όπως έχουν δικαίωμα, ...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αντιδρά και το επιμελητήριο Εύβοιας για τα διόδια που θέλουν να βάλουν στην Χαλκίδα

"Το Επιμελητήριο Εύβοιας με αφορμή την επιτάχυνση των εργασιών στον κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ύψος του Βαθέως Αυλίδας - με σκοπό την εγκατάσταση διοδίων - ως επίσημος σύμβουλος του κράτους, προασπιζόμενο τους επαγγελματίες της Εύβοιας, την ευημερία του τόπου καθώς επίσης και των κατοίκων του, επισημαίνει ότι ο νέος οδικός άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει κατασκευαστεί με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ως δημόσιο έργο και η συμπερίληψή του στη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της Ιωνίας Οδού είναι...

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Για την 28η Οκτωβρίου

«Ένας από τους τρόπους, ο ποιο σπάνιος όμως, για να επιβληθεί ένα δικτατορικό καθεστώς είναι από μόνοι τους οι κοινοβουλευτικοί να παραδώσουν τη διακυβέρνηση στους δικτάτορες. 
 
Κάπως έτσι συνέβη και στην περίπτωση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 του Ιωάννη Μεταξά. Το πρώτο, η Βουλή παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στο δοτό αυτόν των ανακτόρων πρωθυπουργό στις 27 Απριλίου του ’36 και το δεύτερο, αυτή η Γ’ Αναθεωρητική Βουλή αυτοχειριάσθηκε υιοθετώντας το Γ’ ψήφισμα, με το οποίο αφ’ ενός διέκοπτε τις εργασίες της από τις 30/4 μέχρι τις 30/9 του 1936, αφ’ ετέρου εξουσιοδοτούσε την εκτελεστική εξουσία...

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΟΚ: «Οι τράπεζες να πρόσεχαν και όχι οι δανειολήπτες!»

Δικαστικές αποφάσεις για μείωση ή ακόμα και μηδενισμό δόσεων που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν δανειολήπτες οι οποίοι λόγω κρίσης δηλώνουν αδυναμία και καταφεύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, είναι πλέον πολλές. 

Εκείνο όμως που φέρνει τα πάνω – κάτω, καθώς εξουδετερώνει την βασική επιχειρηματολογία των τραπεζών ότι… «ας πρόσεχαν οι δανειολήπτες», είναι η αιτιολογία απόφασης που εκδόθηκε πριν λίγο καιρό στην Πάτρα.
 

Το σκεπτικό της απόφασης καθιστά ...

LinkWithin