Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

Εμπνευσμένος από το θεατρικό έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» ο Ελληνικός λαός άνοιξε τα μάτια του και δεν πληρώνει παίρνοντας αυτό που του ανήκει (δρόμοι, συγκοινωνίες και παροχές υγείας).  Κύριε Ρέππα πρέπει να προσέχετε με τις δηλώσεις που κάνετε σχετικά με το κίνημα «δεν πληρώνω» γιατί μπορεί ο λαός να σας στριμώξει και να εφαρμόσει τον τρόπο επικοινωνίας με τους καπιταλιστές του Ντάριο Φο:
Πρέπει ν' αλλάξουμε τακτική. Να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας και να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που πρέπει ν' αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι που τους καίει.

Σ' έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν' αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε...»
Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές. Κι έτσι θα είχαμε δικαιοσύνη. Έτσι, εμείς που βγάζουμε πάντα το φίδι απ' την τρύπα για τους άλλους, θα μπορούμε επιτέλους να σκεφτούμε και τον εαυτό μας. Να κτίζουμε σπίτια που να ανήκουν σε μας... να ζούμε μια ζωή που θά 'ναι ολότελα δική μας. Να ζούμε σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι τέλος πάντων. Να ζούμε σ' έναν κόσμο όπου η επιθυμία σου να γελάσεις, ξεσπάει από μέσα σου σα γιορτή, η επιθυμία να παίξεις και να γιορτάσεις... κι επιτέλους να κάνεις μια δουλειά που να σ' ευχαριστεί... σαν κανονικοί άνθρωποι κι όχι σαν ζώα που ζουν και υπάρχουν χωρίς χαρά και φαντασία.
Ένας κόσμος όπου μπορεί κανείς να δει ξανά ότι υπάρχει ακόμη ένας ουρανός... τα λουλούδια που ανθίζουν... ότι ακόμα υπάρχει άνοιξη... και τα κορίτσια που γελούν και τραγουδούν.
Και όταν μια μέρα πεθάνεις, δε θα πεθάνεις σα γέρος, πεταμένος σα στυμμένη λεμονόκουπα, αλλά σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος κι ευχαριστημένος μαζί με τους άλλους ανθρώπους.
Όλοι αυτή την Κυριακή στις 3 μμ στο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ασκήσεις καταστολής πλήθους στην 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία

Tην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων, που θεωρούνται παγκοσμίως από τα αστικά κατεστημένα οι σύγχρονες Ασύμμετρες Απειλές, έρχονται να αποκαλύψουν οι νέες καταγγελίες των φαντάρων.
Οι καταγγελίες αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται μετά την επιχείρηση κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ κατάργησης του ασύλου, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι υπουργοί που διαβλέπουν κοινωνική ένταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων από διάφορα τάγματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

48,5% ακριβότερη η βενζίνη

Ακριβότερη κατά 48,5 % πληρώνουν την βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές από την 01/1/11 σε σχέση με την 01/1/10.

Συγκεκριμένα ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χιλ με τιμή λίτρου 1,07 την 01/1/10 πλήρωνε 120,60 ευρώ

Την 01/1/11 με τιμή λίτρου 1,57 πληρώνει 176,63 ευρώ 56,03 ευρώ περισσότερα.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ για το 1ο πενθήμερο/2011 η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση στην τιμή της βενζίνης μετά την Ολλανδία:

LinkWithin