Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Έφυγε νικητής ο Αγωνιστής Γιώργος Δρίτσας

Τιμή στον Αγωνιστή Γιώργο Δρίτσα
πηγή: STOP CARTEL

Ο μεγαλος Αγωνιστής του Αντιμονοπωλιακού Αγώνα στην Ελλάδα Γιώργος Δρίτσας, ο αδάμαστος πολέμιος των μονοπωλίων άφησε την τελευταία του πνοή χθές το πρωί καθώς το σώμα του λύγισε δεχόμενο τις επιθέσεις των οικονομικά ισχυρών για πάνω από μία δεκαετία. Είναι ο Ανθρωπος που αποκάλυψε και νίκησε το μονοπώλιο της ΝΕΣΤΛΕ.
Ο Αγωνιστής που δίκασε τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο άνθρωπος που θα εξόντωνε τα καρτέλ

πηγή: ΣΚΑΪ - Οι Νέοι φάκελοι

Μία αποκαλυπτική "ματιά" στην αγορά των καρτέλ από τον άνθρωπο που θα εξόντωνε το καρτέλ του γάλακτος

Όταν το 1971 ο νεαρός Γιώργος Δρίτσας άφησε το χωριό του και ήρθε στην Αθήνα, η πρώτη δουλειά που έπιασε ήταν πωλητής για λογαριασμό της εταιρείας ΜΠΡΑΒΟ.

Τάσος Τέλλογλου
Πότε ανοίξατε τη δική σας επιχείρηση;

Γιώργος Δρίτσας, πωλητής καφέ
Εγώ άνοιξα επιχείρηση στο τέλος του 1972 σε αυτό εδώ το κατάστημα. Το πρώτο μου μέσον ήταν ένα ποδήλατο, έβαζα δυο μεγάλες τσάντες, τους γέμιζα καφέ, ένα κιβώτιο στη μέση ζάχαρη, και πήγαινα κι έκανα διανομή στην Αθηνάς, στην πλατεία Ομονοίας, στο Νέο, στο Αθήναιο?Και σιγά σιγά αφού έκανα τη διανομή, μετά με ορθοπεταλιά του ποδηλάτου ανέβαινα παλι εδώ και άρχιζα να καβούρδιζω καφέ, να κόβω και να συσκευάζω.

Ένας σύγχρονος Δαυίδ...

πηγή: Αθήνα 9.84

Σήμερα που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε ακριβά τον λογαριασμό ενός άσωτου ιδιωτικού και δημόσιου βίου, αλλά και την αυθαιρεσία ενός κράτους που ... δεν επανιδρύθηκε ποτέ, περιπτώσεις θεσμών οι οποίοι επιμελώς αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το ρόλο τους, είναι περισσότερο από ποτέ, επίκαιρες. Πρόσφατα, ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.Προ λίγων ημερών, επιβλήθηκε στον Σπ. Ζησιμόπουλο, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Δεν ξέρω αν είναι περίεργο ή "φυσιολογικό", αλλά τα ΜΜΕ λίγο έως καθόλου ανέδειξαν το γεγονός και τις παραμέτρους του.

Πρόκειται για μια υπόθεση όπου κατά το αρχέγονο εθνικό έθιμο, "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό".

Γιατί δεν πληρώνουμε διόδια

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.

Η ποίηση, λένε αυτοί που ξέρουν και την εκτιμούν, είναι αφοπλιστική.
Το ποίημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα ήταν αρκετό να αποτελεί από μόνο του μια πλήρης απάντηση στα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, δια χειρός της υπευθύνου δημοσίων σχέσεων κ.Ζαβριδου (Ελευθερία 3/7/10).
Σε κλίμα πανικού και απόγνωσης από το διογκούμενο κύμα αμφισβήτησης της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, το κίνημα κατά των διοδίων έχει όντως τρομάξει από τη δυναμική του και το κυριότερο με την αποτελεσματικότητά του.

Οι "Ρομπέν" κόντρα στην ακρίβεια

πηγή: Espesso

Κάποιους τους ονομάζουν «Ρομπέν των εισιτηρίων», κάποιοι άλλοι περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώσουν, βάζοντας απλώς στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους ένα αυτοκόλλητο που αναγράφει «Δεν πληρώνουμε», άλλοι αλλάζουν τα τσιγάρα που καπνίζουν με φθηνότερα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που τραβούν χειρόφρενο στα Ι.Χ. γιατί δεν έχουν χρήματα για τη βενζίνη.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης οδηγούν τους πολίτες στην αναζήτηση τρόπων εξοικονόμησης ακόμα και λίγων ευρώ. Ολο και περισσότεροι αλλάζουν καθημερινές συνήθειες χρόνων, προκειμένου να κάνουν οικονομία, μία λέξη που έχει μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας.

Η ανάγκη αυτή μάλιστα οδήγησε στη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος με τίτλο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που καθημερινά αποκτά όλο και περισσότερα μέλη, καθώς όλο και πιο πολλοί πολίτες κάνουν τα πάντα για να γνωστοποιήσουν τη στάση τους αυτή και σε άλλα άτομα.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ το "Δεν πληρώνω"


Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ
ΔΙΟΔΙΑ θα συμμετάσχουν με δικό τους περίπτερο στο αντιρατσιστικό
Φεστιβάλ, που θα γίνει στις 9, 10, 11 Ιουλίου στο ΑΛΣΟΣ ΓΟΥΔΗ, στην
Αθήνα (σταση μετρό Κατεχάκη).
Θα σας ενημερώσουμε για το πως περνάμε τα διόδια και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα και να γίνετε ενεργά μέλη του κινήματος
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Να είμαστε όλοι εκεί!
Για περισσότερες πληροφορίες: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Όλοι στα προπύλαια στις 10:30


Όλοι στην Γενική απεργία της Πέμπτης 8 Ιουλίου. Η ανοιχτή πρωτοβουλία συμμετέχει με τις επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων. Θα συγκεντρωθούμε με πανό και πλακάτ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 10:30 το πρωί.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Μαύρη επέτειος στο Γραμματικό

Μαύρη επέτειος της εισβολής του εργολάβου και των δυνάμεων καταστολής είναι η 7 Ιουλίου στο Γραμματικό.



Με κλειστά καταστήματα και μαύρες σημαίες ξεκίνησε η μέρα και ειρηνική διαδήλωση των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Το βράδυ έγινε συναυλία.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ανακύκλωση τώρα! Όλοι αύριο στο Γραμματικό.


ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ- ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!!

Αντιμέτωποι με την υποβάθμιση της ζωής μας, την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και την εξαθλίωση της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με αγώνες.

Οι κυβερνήσεις του ΔΝΤ - ΕΕ έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν τους ελεύθερους χώρους, τους δρόμους και τους φυσικούς πόρους στους μεγαλοκαρχαρίες, αδιαφορώντας για την ζωή των πολιτών. Στο βωμό του κέρδους των λίγων το κράτος καταδικάζει περιοχές όπως το Γραμματικό σε καταστροφή και καταστέλλει με βία το μαζικό κίνημα που αντιδρά στην καταστροφή αυτή.

Ο αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους και ελευθέρους χώρους συντάσσεται με τον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού, της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Αττικής και όλων των ενεργών πολιτών της χώρας που αρνούνται να υπακούσουν στα σχέδιά τους.

Τα κινήματα που αναπτύσσονται λόγω των τεραστίων προβλημάτων που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει δημιουργήσει, είναι τα ρυάκια που πρέπει να ενωθούν σχηματίζοντας ένα χείμαρρο ανατροπής του παρακμάζοντος συστήματος.

Ο αγώνας μας στοχεύει στην τελική νίκη και όλοι μαζί μπορούμε να την πετύχουμε.

ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ενόψει της μαύρης επετείου της βίαιης και παράνομης εισβολής του εργολάβου και των δυνάμεων καταστολής στο Γραμματικό την 7/7/2009.


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com
epitropes2010@gmail.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΥ
http://provoria.blogspot.com
provoria@gmail.com

7 Ιουλίου 2009. Δεν ξεχνάμε!

πηγή: ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ"

7/7/09 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Κι ήρθε το μήνυμα που φοβόμαστε να ακούσουμε...
ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Κι ήρθαν. Σαν στρατός κατοχής, χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Με μανία, λες και βρίσκονταν σε άλλη χώρα κι είχαν μπροστά τους τον "εχθρό". Ναι γι΄ αυτούς μπροστά τους ήταν ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ.
Χτυπούσαν αλύπητα νέους, γέρους, γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά. "Έκαναν το καθήκον τους".

Μαύρη επέτειος στο Γραμματικό

Μαύρη επέτειος της εισβολής του εργολάβου και των δυνάμεων καταστολής είναι αύριο, Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο Γραμματικό.
Με κλειστά καταστήματα και μαύρες σημαίες θα ξεκινήσει η μέρα στο Γραμματικό. Στις 8 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία.
Πρόσκληση σε συμμετοχή των κατοίκων για ειρηνική διαδήλωση ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού και κάλεσμα σε αποχή των δυνάμεων καταστολής απηύθυνε η συντονιστική επιτροπή αγώνα.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών

Σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, απελευθερώθηκαν από τις 6 το απόγευμα και για διόμιση ώρες τα διόδια Αφιδνών ως απάντηση στις διώξεις του κινήματος των διοδίων. Στην απελευθέρωση συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια, η ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού, η επιτροπή αγώνα ενάντια στο χυτά του Γραμματικού και κάτοικοι της περιοχής μαζί με μέλη του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής. Το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία συναγωνιστών από την Επιτροπή Αγώνα Τραγάνας, νεαρό μέλος της οποίας επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην διανομή φυλλαδίων του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, των επιτροπών αγώνα. Συνολικά μοιράστηκαν πάνω από 7.000 κάρτες του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ενώ τα μέλη των επιτροπών δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα, από συμπολίτες μας που μόλις είχαν περάσει τα διόδια και ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για το πως θα γίνουν μέλη του κινήματος.


Η πολυεθνική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια των Αφιδνών προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα με επιλεκτικές διώξεις ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος. Οι ανυπόστατες κατηγορίες ξεκινούν από την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καταλήγουν στην παρακώλυση συγκοινωνιών. Φαίνεται δεν γνωρίζουν ότι για εμάς ισχύουν τα λόγια του Φρήντριχ Νίτσε "Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό".
Κυβερνώντες και εταιρίες τους έχει καταλάβει πανικός καθώς ολοένα και νέα στρώματα, κατοίκων, ενεργοποιημένων πολιτών, επαγγελματικών κλάδων, εξεγείρονται πανελλαδικά και λένε "Δεν πληρώνουμε διόδια".

Όλοι σήμερα στα διόδια Αφιδνών


Στις διώξεις του κινήματος κατά των διοδίων απαντάμε με ενότητα και αγώνες- ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΗ , 6 μμ, ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Το κίνημα ενάντια στα Διόδια διανύει τον 9ο μήνα του, στην πανελλαδική του έκφραση. Οι πολυεθνικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους, μετά απο παραχώρηση τους απο τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες του ΛΑΟΣ, προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα , με διώξεις ενάντια στο κίνημα μας. Ετσι προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια σε 11 αγωνιστές του κινήματος , μέλη του συντονιστικού της Βορειανατολικής Αττικής.

Οι ανυπόστατες κατηγορίες ξεκινούν απο την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καταλήγουν στην παρακώληση συγκοινωνιών, ενάντια σε αυτούς που απελευθερώνουν τα διόδια αποδίδοντας τους δρόμους ελεύθερους στους οδηγούς.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΕΕ, προσπαθεί να καταστείλει το κίνημα μας, με βάρβαρες επιθέσεις και παράνομες συλλήψεις, όπως αυτή του συναγωνιστή μας και μέλους των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων , Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη, κάτοικου Αφιδνών, μεταπτυχιακού φοιτητή Ιστορίας- Αρχαιολογίας, που έγινε στην πανεργατική πορεία της 29-6-10.
Είναι ο πανικός κυβερνώντων και εταιριών που οδηγούν σε αυτές τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες εκφοβισμού του κινήματος.
Αυτοί οι τρομοκράτούντες είναι ταυτόχρονα βαθύτατα τρομοκρατημένοι, καθώς ολοένα και νέα στρώματα, κατοίκων, ενεργοποιημένων πολιτών, επαγγελματικών κλάδων, εξεγείρονται και λένε :

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ –ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

Ελάτε όλοι στην πρώτη μας αγωνιστική απάντηση την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Ιούλη στις 6 μμ, να απελευθερώσουμε τα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία... και τη διεκδικούμε!

Στην Ελευσίνα, σε μια παραθαλάσσια περιοχή όπου η πρόσβαση περιορίζεται με μπάρες και η μόνη παραλία που υπάρχει είναι 50 μέτρα διοργανώθηκε από το ΣτεΚει και την πρωτοβουλία "Ελεύθεροι δρόμοι - Ελεύθεροι χώροι" η συναυλία "Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία... και τη διεκδικούμε!".
Στη συναυλία υπήρχε περίπτερο "Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι" όπου μοιράστηκαν καρτέλες "Δεν πληρώνουμε" για τα διόδια ενώ γινόταν ζωντανή μετάδοση της συναυλίας από το stopcartel.

Όλα τα γκρουπ ήταν φανταστικά αλλά θα ξεχωρίσω το κομμάτι "Είμαι ελεύθερος" των Σπυριδούλα που λέει:
Στη ματαιοδοξία μας θα κάνουμε θυσία
Να ξεψυχήσουν οι θεσμοί, να πέσουν προσωπεία
Αλέκτορας τρελός, τη νύχτα θα λαλήσει
Να πάρει την κατάρα και να μας αφυπνίσει

Στους νέους εφιάλτες μας θα δώσουμε ερμηνεία
Και τα στερνά μας όνειρα θα στείλουμε εξορία
Να μείνουν μόνες οι ψυχές, φλόγες να ξεπηδήσουν
Να πάρουν τη μιζέρια μας και να την εξορκίσουν

Φράγμα για τα νερά με χρώμιο

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Απόφαση-σταθμός του Πρωτοδικείου Χαλκίδας βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Μεσσαπίας, που εδώ και καιρό αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το πόσιμο νερό της περιοχής τους

Τα βιομηχανικά τοξικά απόβλητα ευθύνονται συχνά για τη μόλυνση των υδάτων

Η απόφαση 1158/2010 απαγορεύει προσωρινά στο δήμο και την εταιρεία ύδρευσης ΔΕΥΑΜ να διανέμουν στην περιοχή νερό για οποιαδήποτε χρήση (οικιακή και βιομηχανική), το οποίο να περιέχει εξασθενές χρώμιο σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 2 μg/l.

Απειλεί εις βάρος τους σε περίπτωση που παραβαίνουν το διατακτικό της απόφασης αυτής και για κάθε μια παράβαση χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση του νόμιμου εκπροσώπου (δηλαδή του δημάρχου),

LinkWithin