Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Φυτεύουν 108.000 τ.μ. μπετόν στην Πάρνηθα

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΜΕ 7.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ

Σχεδόν δυόμισι Malls σε μέγεθος σχεδιάζουν να «φυτέψουν» στις Αφίδνες, στον αυχένα μέσα στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, τον μόνο που εξασφαλίζει την ανανέωση του ατμοσφαιρικού αέρα από τη βόρεια πλευρά του Λεκανοπεδίου.

Οι περιβαλλοντικοί όροι, που είναι απαραίτητοι για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας και είχαν εγκριθεί με παλαιότερη υπουργική απόφαση, έληξαν το 2009.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χρήσιμα συμπεράσματα απο την ανοιχτή συνέλευση και την δράση στον Μώλο

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 , πραγματοποιήθηκε στον Μώλο Φθιώτιδας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων μια ακόμα ανοιχτή συνέλευση στο δημαρχείο του χωριού.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν και πάλι πολύ μεγάλη αλλά τα σημαντικότερα σημεία είναι τρία:

1. το ότι η πλειοψηφία του κόσμου είχε κατασταλάξει στο ότι θέλει να αντισταθεί όχι μόνο στο χαράτσι των διοδίων αλλά στην όλη πολιτική της τρόικας και του μνημονίου που μας επέβαλε η κυβέρνηση.

2. η εξαιρετική συζήτηση που έγινε, με τον κόσμο να δείχνει συνειδητοποιημένος, με πολύ εύστοχες ερωτήσεις και ακόμα πιο εύστοχες τοποθετήσεις και

3. ίσως πιο σημαντικό: η διάθεση του κόσμου για πράξεις και αυτό φάνηκε με την συμμετοχή του στο άνοιγμα των διοδίων που ακολούθησε στην Πελασγία και την διάθεση των παρευρισκόμενων και για έμπρακτη συμμετοχή και στην συνέχεια των αγώνων.

LinkWithin