Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μεγαλειώδης η πορεία για το Πολυτεχνείο

Η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του 1973 ξεκίνησε ειρηνικά και εκτείνετο απο το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία. Θεωρείται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έγιναν στην Αθήνα μετά την επίσημη πτώση της χούντας το 1974.

Παρά την αντίθετη εξοργιστική παραπληροφόρηση που διακινούν τα συμβατικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης της τρόικας και των πολιτικών εξόντωσης του Λαού με αναφορές στη διαχρονική σημασία των συνθημάτων της φοιτητικής εξέγερσης που αποτέλεσε ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα πρίν 37 χρόνια,λίγο πρίν την άφιξή τους στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας, δέχτηκαν απρόκλητη εγκληματική επίθεση από το πίσω μέρος των μπλογκς από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ενώ τα μπλόγκ, των Επιτροπών κατά των διοδίων,

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το όπλο της ανυπακοής

Γράφει ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες εκλογές θέτουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με εκείνο το ποσοστό των ψηφοφόρων που νομιμοποιεί μια κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πλειοψηφία ενός λαού και επομένως το δικαιούται να ασκούν την εξουσία.

Ηδη το γεγονός ότι οι ποικίλες αλχημείες απαραίτητες για να λειτουργήσει δήθεν το σύστημα- επιτρέπουν να αναδειχθούν κυβερνήσεις ουσιαστικής μειοψηφίας κάτω του 50% και να λαμβάνουν αποφάσεις και μέτρα που είναι δυνατόν ακόμη και να αντίκεινται στα συμφέροντα της πραγματικής πλειοψηφίας έχει ως αποτέλεσμα να υποσκάπτεται η ενότητα του λαού που μονάχα μια ουσιαστική πλειοψηφία μπορεί να εξασφαλίσει και επομένως η εθνική σύμπνοια που θα πρέπει να αποτελεί το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ τόσο για την ομαλότητα όσο και για την πρόοδο του συνόλου μιας κοινωνίας.

Αποψίλωσαν την Πάρνηθα στο ύψος της Μαλακάσας

Υλοτόμηση στην περιοχή της Μαλακάσας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, εντόπισε σήμερα την 2η Κυριακή των εκλογών το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ, στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και η δραστηριότητα σταμάτησε, ενώ εξετάζεται αν υπάρχει άδεια από το δασαρχείο.

Η υλοτόμηση έγινε κοντά στην περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Τεχνολογικό Πάρκο Ακρόπολις - Τεχνόπολις.

Δείτε την εκπομπή του ΣΚΑΪ.

LinkWithin